Henkilöbrändäys vuonna 2019

Henkilöbrändäyksestä on puhuttu paljon viime vuosina ja aihe on kieltämättä mielenkiintoinen kaikille verkkoviestinnän ammattilaisille. Maailmassa on aina ollut tunnettuja henkilöitä, jotka ovat esikuvia toisille. Nykyään henkilöbrändin rakentaminen on ainakin periaatteessa paljon helpompaa kuin entisaikoina kun käytössä on internet ja monet sosiaalisen median kanavat.

Meillä kaikilla on henkilöbrändi

Meillä jokaisella on henkilöbrändi. Kaikilla sinut tuntevilla ihmisillä on jokin käsitys sinusta. Emme aina välttämättä tiedosta henkilöbrändin olemassaoloa. Yksilön henkilöbrändiin vaikuttavat lukuisat eri seikat. Kuinka henkilö pukeutuu, miten hän puhuu ja viestii toisille ihmisille ja niin edelleen.

Kun näihin asioihin aletaan kiinnittää huomioita ja henkilöbrändiin vaikuttavia tekijöitä aletaan kehittämään, niin puhutaan henkilöbrändäyksestä.

Henkilöbrändäyksen edut työntekijälle

On kiistaton tosiasia, että vahva henkilöbrändi on yksilölle eduksi urakehityksessä. Vahvan henkilöbrändin omaava ja verkostoitunut henkilö löytää helpommin töitä ja paremmin palkattuja töitä kuin muut.


Elina Koivumäki kirjoittaa blogissaan, kuinka henkilöbrändäys voi aiheuttaa eturistiriitoja työntekijän ja työnantajan välille. Valovoimaisen henkilöbrändin omaava työntekijä voi olla työnantajalleen mittaamattoman arvokas. Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin se, että kun firman tähti vaihtaa työpaikkaa, niin edellinen työnantaja menettää paljon muutakin kuin pelkän työpanoksen.

Uutisissa on ollut viime aikoina näkyvästi esillä Kaisa Liskin ja hänen entisen työnantajansa välinen riitatapaus, joka on oikein malliesimerkki siitä, mitä voi pahimmillaan tapahtua.

Mikä muuttuu vuonna 2019 vai muuttuuko mikään?

Henkilöbrändäyksen rooli tulee todennäköisesti vielä kasvamaan. Perustan näkemyksen sille, että henkilöbrändäys on luontevampaa nuoremille sukupolville, jotka ovat jo nuoressa iässä tottuneet tubettamaan ja päivittämään instagram-profiiliaan.

Itsensä esilletuominen ja omalla nimellä tai nimimerkillä esiintyminen on nuorempien sukupolvien kohdalla jo enemminkin normi kuin poikkeus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *