Mikä ihmeen sisältömarkkinointi?

Artikkeli päivitetty 13.12.2018

Termi sisältömarkkinointi tulee nykyään vastaan jos ei nyt ihan joka päivä, niin ainakin joka toinen päivä.


Sisältömarkkinointi on internetin ja sosiaalisen median myötä syntynyt markkinointitekniikka, jossa tuotteen tai palvelun kohderyhmälle tuotetaan sen arvostamaa, sille hyödyllistä sekä jatkuvaa ja johdonmukaista markkinointiviestintää ja muuta mediasisältöä sen parhaiten tavoittavissa kanavissa. Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on sitouttaa nykyisiä asiakkaita pysymään asiakkaina, hankkia uusia ja markkinoida kaikille kannattavasti. Lähde Wikipedia.

Sisältömarkkinointiin voidaan liittää useita erilaisia ammattikäsitteitä kuten, copywriting, yritysbloggaaminen, asiakasviestintä ja niin edelleen.

Joka tapauksessa sisältämarkkinointi on jo tuonut paljon uutta B2B-markkinointiin ja se on viestinnän ammattilaisen näkökulmasta oikein mainio vaihtoehto kylmäpuheluille tai suoramarkkinointikirjeille.


Miten sisältömarkkinoinnissa pääsee alkuun?

Janne Ansaharju kirjoittaa, että sisältömarkkinointi on hyvä aloittaa bloggaamalla. Minun on hyvin helppo yhtyä Jannen ajatuksiin. Blogin perustaminen on helppoa ja nopeaa ja tarvittaessa blogin saa päivitettyä vaikka verkkokaupaksi.

Ennen kaikkea sisältömarkkinointi blogin avulla on riskitöntä. Blogi ei vaadi suuria taloudellisia investointeja vaan suurin investointi on blogin kirjoittamiseen käytetty aika. Lisäksi näin viestinnän ammattilaisen näkökulmasta blogin kirjoittaminen on mainio tapa hioa omia kirjoitustaitoja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *