Tuloksiin tähtäävä bloggaaminen

Blogia voi kirjoittaa monista eri lähtökohdista ja yhdellä tavoitteena voi olla sisustusideoiden jakaminen omalle pienelle yleisölle kun taas toisella tavoitteena on ei vähempää kuin yrityksen myynnin kasvattaminen.

Tavoite voi siis olla mitä tahansa, mutta oli tavoite sitten kuinka pieni tai suuri, niin tavaksi kannattaa ottaa tavoitteellinen blogi.

Tuloksekkaan blogin resepti

Blogi ei voi menestyä, jos lukijat eivät edes löydä blogia. Blogin tunnettavuuden ja verkkonäkyvyyden edistämiseksi on olemassa useita erilaisia strategioita, joista kaikista tärkein on sisältö. Jos blogin sisältö kiinnostaa ihmisiä, niin lukijat kyllä ennen pitkää löytävät blogin.

Uuden blogin perustaja joutuu aina alussa tekemään paljon töitä blogin sisällön ja näkyvyyden eteen. Ajan myötä homma yleensä helpottuu, kun blogilla alkaa olla seuraajia ja sisällöt nousevat esiin myös hakukoneiden hakutuloksissa.

Tavoitteiden asettaminen blogille

Jokaisella blogilla on yleensä jokin suurempi tavoite. Yritysblogilla se voi olla kuluttajien ostopäätösten tukeminen ja myynnin kasvattaminen.

Jokaiselle yksittäiselle artikkelille kannattaa myös asettaa oma tavoitteensa. Blogiartikkelin tavoitteena voi olla esimerkiksi jonkin tapahtuman markkinointi, uutuustuotteesta kertominen tai vaikkapa lapsen syntymäpäiväjuhlien koristeluvinkkien jakaminen.

Määritä bloggaamiselle resurssit

Aika on rahaa, joten määrittele itsellesi miten kauan aikaa bloggaamiselle on käytettävissä viikottain tai per artikkeli. Tee selkeä toimituskalenteri, joka on kytketty ensimmäisessä kohdassa asettamiisi tavoitteisiin.

Mittereiden valinta

Mittarit kannattaa määritellä huolellisesti. Mittareita voivat olla esimerkiksi blogin kävijämäärät tai uutiskirjeen tilaukset. Muista, että pelkkä kävijämäärä ei vielä yksinään kerro paljoakaan, vaan oleellista on kävijöiden käyttäytyminen. Jos blogin tavoitteena on nostaa yrityksen liikevaihtoa, niin suurestakaan kävijämäärästä ei ole mitään hyötyä, jos kävijät eivät konvertoidu maksaviksi asiakkaiksi.

Näin edistät tavoitteiden täyttymistä

Lukijoita kannattaa ohjata kohti asettamiasi tavoitteita. Blogissa kannattaa hyödyntää sosiaalisesta mediasta ja markkinoinnista tuttuja toimintakehotteita.

Toimintakehoite voi yksinkertaisimmillaan olla kehotus uutiskirjeen tilaamisesta tai kommentin jättämisestä kommenttikenttään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *