Tervetuloa tarinankerronnan aikakauteen

Tarinat ovat vuosituhansia vanha keino levittää sanomaa. Opimme kuuntelemaan tarinoita jo lapsena ja muistamme mielenkiintoisimmat lapsena kuullut tarinat vielä vahoinakin.

Tarinoiden rooli 2010-luvun viestinnässä

On monia keinoja hyödyntää tarinankerrontaa viestinnässä ja markkinoinnissa. Tarinan avulla voidaan vedota ihmisten tunteisiin ja tunteisiin vetoava tarina jää paljon paremmin ihmisten mieliin kuin joku uutinen päivän lehdestä tai tuotteen / palvelun ominaisuuksia hehkuttava mainos.

Tarina on myös oivallinen apuväline yrityksen brändin rakentamiseen ja kirkastamiseen.

Mitä ominaisuuksia tarinalta vaditaan?

Jotta ihmiset huomaisivat viestisi ja reagoisivat siihen, niin tarinan on vedottava tunteisiin. Tarina saa myös herättää ristiriitaisia tunteita eri ihmisryhmissä Enää ei riitä, että osaa kertoa koskettavaa tarinaa kiinnostavasti otsikoiden, vaan on myös osattava herättää keskustelua ja mahdollistaa vuorovaikutus. Ja mikä vaikeinta, tässä ketjussa on oltava mukana loppuun saakka.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *